Danin svet

Blog o vantelesnoj oplodnji

Promene na poslovnom planu kada postanem mama…

Čestitam na novom zavežljaju radosti! Veliki deo puta je savladan uspešno,ali isto tako sada nastaje novi deo puta koji je uzbudljiv I nepredvidiv. Dolazak bebe donosi mnoge promene u našim životima, naročito kada je u pitanju naša karijera i pronalaženje balansa između posla i majčinstva.

Postati majka je transformativno iskustvo koje može da promeni naše prioritete i vremenske obaveze. Odjednom smo se našli sa manje slobodnog vremena i više odgovornosti. Ali ne bojte se, jer sa pravom organizacijom i načinom razmišljanja, možete da upravljate ovim novim poglavljem dok još uvek težite svojim težnjama u karijeri.

Pronalaženje prave ravnoteže između mame i karijere je od presudnog značaja. Važno je da zapamtite da niste sami na ovom putovanju. Mnoge zaposlene mame uspešno su uspele da pronađu ispunjene karijere, a istovremeno su prisutne i za svoje mališane. Pored toga, ključno je da odredite prioritete i efikasno upravljate svojim vremenom. Planirajte unapred, postavite realistične ciljeve i delegirajte zadatke kad god je to moguće. Zapamtite, ne morate sve sami da radite – tražite pomoć od članova porodice ili razmislite o angažovanju bebisiterke ili dadilje.

Jedan od načina da postignete ovaj balans je istraživanje fleksibilnih opcija rada ili čak razmatranje posla koji se poravnava sa vašim novim odgovornostima kao mame. Postoji mnoštvo prilika koje vam omogućavaju da radite od kuće ili imate fleksibilno radno vreme, što vam daje slobodu da budete tu za svoje dete dok još napredujete u karijeri.

Zapamti, biti mama ne znači žrtvovati svoje profesionalne ciljeve. Sve je u pronalaženju onoga što najviše odgovara vama i vašoj porodici. Uz odgovarajuće planiranje, organizaciju i sisteme podrške, možete da se krećete kroz izazove žongliranja majčinstvom i karijerom gracioznošću i uspehom.

Najvažnije, budite ljubazni prema sebi. Za prilagođavanje ovom novom poglavlju potrebno je vreme i strpljenje. Prigrlite promene koje majčinstvo donosi istovremeno negujući vaše težnje u karijeri.

Zato prigrlite ovu lepu fazu života, prilagodite se promenama koje donosi, i znaj da je biti i neverovatna mama i uspešan profesionalac apsolutno moguće!

Podeli svoje iskustvo ili postavi pitanje ispod, u sekciji za komentare!

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ovaj sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića.

Prijavi se na NEWSLETTER

Ako si i ti bila hrabra da se odvažis na veliki korak u svom životu ili tek planiraš putovanje kroz proces VTO, onda ćeš voleti moje mejlove.