Danin svet

Blog o vantelesnoj oplodnji

Finansijski plan pre dolaska bebe

Priprema finansijski za dolazak bebe je važan aspekt obezbeđivanja nesmetanog prelaska u roditeljstvo. Dobrodošlica novom članu porodici može doneti radost i uzbuđenja, ali dolazi i uz dodatne troškove. Planiranjem unapred i preduzimanjem određenih koraka, možete se uveriti da ste finansijski spremni za dolazak vaše bebe. Postoji nekoliko stvari koje treba uzeti u obzir i pripremiti u smislu finansija kada se spremate za dolazak bebe.

Prvo, važno je da napravite budžet i procenite svoju trenutnu finansijsku situaciju. To će vam pomoći da odredite koliko novca možete da izdvojite za troškove vezane za bebu. Uzmite u obzir faktore kao što su medicinski troškovi, prenatalna nega, troškovi porođaja i tekuća zdravstvena nega za bebu.

Zatim počnite da štedite za budućnost osnivanjem fonda za hitne slučajeve. Ovaj fond se može koristiti za pokrivanje neočekivanih troškova koji mogu nastati tokom trudnoće ili nakon rođenja bebe. Preporučuje se ušteda troškova života u vrednosti od najmanje tri do šest meseci.

U smislu pripreme vašeg doma, postoje razni predmeti koje ćete morati da kupite za bebu. Među njima su osnovne stvari kao što su pelene, odeća, posteljina, pribor za hranjenje (flaše, formula ili pribor za dojenje) i nameštaj poput kolevke I kasnije hranilice,koja bi po preporuci trebala da bude čvrsta,tj.stabilna.

Pored toga, razmotrite sve neophodne kućne modifikacije ili bezbednosne mere koje je potrebno preduzeti pre dolaska vašeg mališana.  Pripremanje vašeg doma je još jedan presudan aspekt spremanja za dolazak bebe. To podrazumeva stvaranje bezbednog okruženja pomoću prostora za izolaciju dece kao što su električne utičnice, obezbeđivanje nameštaja koji bi mogao da se prevrne i postavljanje sigurnosnih kapija na stepenice ako je potrebno. Takođe, možda će biti neophodno napraviti mesta za dečije esencijalne stvari kao što su krevetac, sto za presvlačenje, skladištenje odeće i namirnica.

Takođe je važno da pregledate pokriće osiguranja i razmislite o dodavanju deteta u svoj plan zdravstvenog osiguranja. To će osigurati da imaju pristup neophodnoj medicinskoj nezi od rođenja pa nadalje.

Na kraju, istražite sve dostupne vladine programe pomoći ili beneficije koje mogu da pomognu u ublažavanju nekog finansijskog tereta povezanog sa bebom. Istražite koje opcije su dostupne u vašoj zemlji ili regionu i utvrdite da li ste kvalifikovani za neke programe podrške. Uzimajući u obzir ove aspekte – budžetiranje, pokriće osiguranja, kućnu pripremu, kupovinu osnovnih stvari unapred i istraživanje raspoloživih finansijskih sredstava – možete se bolje finansijski pripremiti za dolazak vaše bebe i obezbediti nesmetan prelazak u roditeljstvo.

Podeli svoje iskustvo ili postavi pitanje ispod, u sekciji za komentare!

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ovaj sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića.

Prijavi se na NEWSLETTER

Ako si i ti bila hrabra da se odvažis na veliki korak u svom životu ili tek planiraš putovanje kroz proces VTO, onda ćeš voleti moje mejlove.